Гръцкият премиер коментира поведението на Турция: Нашият хоризонт за следващите няколко

...
Гръцкият премиер коментира поведението на Турция: Нашият хоризонт за следващите няколко
Коментари Харесай

Гръцкият премиер: Турция се изправя не само срещу Гърция, но и срещу цяла Европа и НАТО

Гръцкият министър председател разяснява държанието на Турция: 

„ Нашият небосвод за идващите няколко месеца към този момент е явен “, сподели министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис във встъпителното си послание към съвещанието на кабинета във вторник, отбелязвайки, че целите на държавното управление са били изложени на Международния панаир в Солун, а визитата му в Ню Йорк е дало опция Гърция да показа своите позиции във връзка с актуалните провокации. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА.

Коментирайки последните събития, свързани с Турция, той повтори, че Гърция ще резервира успокоение, уверена в позициите си, поддържани от интернационалното право, и няма да следва пътя, определен от нейния комшия, като в същото време предизвести, че Турция е изправена „ освен против Гърция, само че и против цяла Европа и нашите съдружници в НАТО “.

Мицотакис означи, че взаимосвързаните световни рецесии и проблеми са „ доказателство за това по какъв начин световната неустановеност в този момент въздейства върху стопанските системи и обществата на всички страни и за смисъла, което груповите отговори в този момент имат против наднационалните проблеми “.

Премиерът повтори, че нито един народен бюджет не може да покрие невижданата вълна от високи цени, която надвиши националните граници и изисква смели решения на европейско равнище в допълнение на националните политики.

Премиерът похвали " зрелостта " на гръцкото общество и се базира на неотдавнашна публикация във " Файненшъл таймс " за " чудото " на гръцката стопанска система, което опонира на международните трендове. Той също по този начин повтори позициите, които е обрисувал на Общото заседание на Организация на обединените нации във връзка с съветската инвазия в Украйна, като сподели, че интернационалното съдействие, учредено на правила, е приоритет в изискванията на интернационална неустановеност.

„ Само в случай че тази форма на нападателно принуждение бъде победена, интернационалното право може да продължи да ръководи връзките сред страните и единствено в случай че свършеният факт на нарушение на границите бъде отхвърлен, това няма да откри евентуални имитатори в други области “, сподели той. „ Свободата, независимостта, демокрацията, правото на нашите общества на разцвет – всичко това не предстои на разискване “, добави той.

Мицотакис приключи с думите, че Гърция ясно е споделила всичко, което има да каже в Организация на обединените нации, както във връзка с своите „ червени линии “, по този начин и във връзка с другарските си планове към турския народ.

" Другата страна може монотонно да повтаря своите неистини и закани. Тя ще остане сама в тази игра. Ние умерено и самонадеяно ще отстояваме ясните си позиции със силата на интернационалното право, бдителността на нашите въоръжени сили, поддръжката на нашите съдружници “, добави той.

Вместо " пламенни думи " той прикани другата страна да избере " изобретателни дейности и пътя на съдържателния разговор ", като сподели, че против нея е освен Гърция, само че " цяла Европа и нашите съдружници в НАТО ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР